Tot 25 september organiseert het gemeentebestuur een consultatieronde over de verhuis van Ayasofya Moskee. De moskee wilt verhuizen naar een groter pand op de hoek van de Borgerhoutsendijk met de Beekstraat. De consultatieronde past in de procedure voor het verkrijgen van de vereiste bestemmingswijziging.

Tijdens deze consultatieronde levert de Ayasofya Moskee op vraag van het gemeentebestuur heel wat inspanningen om de buurtbewoners te informeren over de plannen, onder andere met een brochure en een uitnodiging voor een persoonlijke rondleiding.

edereen die opmerkingen of suggesties heeft over de verhuis, kan deze indienen tot en met 25 september via ro@gemeentemol.be. Alle informatie vind je op www.gemeentemol.be/moskeeborgerhoutsendijk.

Voor de realisatie van de moskee op de hoek van de Borgerhoutsendijk met de Beekstraat – in de oude bedrijfsgebouwen van Tricots Altribo – is een omgevingsvergunning nodig.

Voor deze aanvraag worden beperkt werken uitgevoerd om de gebouwen gebruiksklaar te maken. De woning wordt gebruikt voor de huisvesting van de imam, terwijl het magazijn volgens de aanvraag als gebedsruimte wordt ingericht.

Informatie buurtbewoners

Het moskeebestuur verspreidt op verzoek van het gemeentebestuur infofolders in de buurt over de komst van de moskee. Je kan deze info ook bekijken op www.gemeentemol.be/moskeeborgerhoutsendijk. Daarnaast krijg je de kans om in te schrijven voor een persoonlijke rondleiding op één van onderstaande data:

· 5 september van 11 tot 13 uur

· 11 september van 18 tot 21 uur

· 12 september van 11 tot 13 uur

· 19 september van 11 tot 13 uur

De rondleiding duurt een half uurtje. Bij je inschrijving duid je het gewenste uur aan. Je vindt het inschrijvingsformulier op www.gemeentemol.be/moskeeborgerhoutsendijk

Coronamaatregelen rondleidingen:

· Je schrijft in met mensen uit je eigen bubbel

· Je draagt een mondmasker

· Je bewaart 1,5 meter afstand ten opzichte van andere gasten en de persoon die je rondleidt

Consultatieronde buurt

Buurtbewoners en geïnteresseerden kunnen het dossier inkijken op de dienst ruimtelijke ordening.
Dit kan:

· online via www.gemeentemol.be/moskeeborgerhoutsendijk

· of door een afspraak te maken op het nummer 014 33 08 30

Suggesties, ideeën en voorstellen zijn welkom tot 25 september. Je dient deze in op de volgende manieren:

· bij voorkeur via e-mail met ontvangstbevestiging richten aan ro@gemeentemol.be met vermelding van OMV_2020075710 (2020/241) in het onderwerp,

· of met een aangetekende brief naar het college van burgemeester en schepenen, Molenhoekstraat 2, 2400 Mol,

· of binnenbrengen bij de onthaal- en informatiebalie van het gemeentebestuur (Molenhoekstraat 2) tegen ontvangstbewijs.

Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van alle opmerkingen en voorstellen, waarna ze finaal beslissen over de gedeeltelijke functiewijziging van het pand. Mogelijk zijn hier voorwaarden en afspraken aan verbonden.

Oude locatie Molenstraat te klein

De oude locatie van de moskee in de Molenstraat – tegenover de bibliotheek – is te klein en voldoet niet langer. Daarom kiest het moskeebestuur nu voor een nieuwe en grotere locatie.

Goede relatie met de buurt

De moskee streeft naar een goede verstandhouding met alle buren. Dit lukte de afgelopen 40 jaar goed in de Molenstraat. Ook het gemeentebestuur onderhoudt al jarenlang positieve contacten met het moskeebestuur.

Het bestuur wil deze aanpak verderzetten op de nieuwe locatie. Zo zullen er strikte afspraken komen met de buurt omtrent het parkeren op vrijdagmiddag, traditioneel het drukste moment.

Meer info: dienst ruimtelijke ordening, 014 33 08 30, ro@gemeentemol.be